12 Kasım 2015 Perşembe

2005 - 2006 Sezonu Antalyaspor Formaları













1966'da kurulan Antalyaspor'umuzun 40. kuruluş yıldönümü yaşanıyor, bir alt ligdeyiz ve 40.yıl ile beraber şehir havaya girmiş maçlar  Antalya Atatürk Stadında ve dolu tribünlerle oyunanıyor özellikle o sezon 07 Gençlik'in bulunduğu Kuzey Kale Arkası pankart çalışmaları yapıyor.

Kadromuzda: Burak Yılmaz, Coşkun Birdal, Hakan Çimen, Hakan Keleş, Hasan Özer, Kaan Dobra, Musa Nizam, Mustafa Özkaya, Suat Usta, Şenol Karagöl, Volkan Yaman ve Taner Gülleri gibi isimler var.
Teknik Patron ise Yılmaz Vural.

Bir alt lig olan  İddia Lig A 2005-06 sezonunda 67 puan ile ikinci sırayı alan Antalyaspor 2006-07 sezonunda Süper Lig'e çıkacak.


Gelelim formalara:

Çubuklu Forma: Yine adidas'ın o sezon uyguladığı kalıp modellerden biri olan bu forma kolları ile beraber biraz kırmızının ağır bastığı bir forma olmuş, sırtı da çubuklu olan bu formanın sırtında isim yazmıyor ancak numaralar için beyaz bir boşluk açılmış, numaralar ise 2002 dünya kupasında milli takımın da kullandığı yazı karakteri ile ve kırmızı renkte basılmış.

Beyaz Forma: Adidas'ın tarihindeki en düz kalıplardan birisi olan bu formada sadece kol ucundaki kısa 3 çizgi detayı mevcut, sırtta isim baskısı yok, numaralar çubuklu ile aynı renk ve yazı karakterinde basılmış.
sanıyorum çubuklu giyilen bazı maçlarda bu forma kaleci forması olarak da tercih edilmiş bu da forma kültürü adına ilginç bir detay.

formaların üreticisi adidas, göğüste formanın tek reklamı olan adopen reklamı var, çubuklu forma V yaka formuna sahipken beyaz formalar yuvarlak yakalı.
formada kullanılan Antalyaspor arması o dönem üretilmiş çeştli ürünlerde de görebileceğimiz A ve S harfi kalın tercih edilmiş, minaresi de farklı bir çizim olan ilginç bir arma.
şortta da logo ve numara kullanılması güzel bir detay.

Bu formalar hakkındaki bir ilginç detay da Antalyaspor tarihinde bugüne kadar 2 model tercih edilmiş son sezon olmasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...